De beste sporten

De beste type sporten voor je lichaam

Je hebt natuurlijk veel manieren om te trainen of te sporten. Hier zijn 3 manieren die het beste zijn voor je lichaam en geest.

 

Zwemmen

Bij zwemmen gebruik je bijna elke spier in je lichaam. Ook hou je met zwemmen je geest scherp. Bovendien belast je bij zwemmen je spieren en gewrichten minimaal. Een half uurtje per dag zwemmen verminderd depressieve gedachten en gevoelens.

 

Krachttraining

krachttraining is erg goed om controle te krijgen over de spieren in je lichaam. Het maakt niet uit of je dit doet met weinig gewicht en veel herhaalt of zwaar gewicht een paar keer tilt. Welke optie je ook kiest je bouwt altijd extra spiermassa. Als je 2 keer per week je spieren traint verminder je de kans op blessures met 30%. Dit hoeft ook niet lang te duren je kan met 10 minuten al klaar zijn.

 

Tai Chi

Deze verwacht je misschien niet. Maar tai chi is een van de beste sporten voor je lichaam en geest. Tai Chi is een trage en meditatieve sport. Van Tai Chi kalmeer je en verbeter je je concentratievermogen. Ook leer je je evenwicht te bewaren. Dit maakt het een goede keuze voor de oudere die nog willen sporten.