Waarom sporten

Top 5 redenen om te Sporten

Sport tegen ziektes

Sporten helpt bij het versterken van het immuun systeem. Een sterk immuun systeem zorgt er voor dat je minder vatbaar bent voor infecties, schimmels, virussen en bacteriën. Door te sporten loop jij dus een minder grote kans om infecties of ziektes op te lopen.

 

Sporten tegen depressie

Als je sport maak je endorfine aan in je hersenen. Dit is een stof in onze hersenen die ons gelukkig maakt en angstaanvallen en somberheid tegen gaat. Daarom verklaren veel mensen die met ernstige depressie moesten leven dat sporten voor hun een goede uitweg was.

 

Slankere buik

Met weinig lichaam beweging en veel stress kom je snel aan. Door stress word het hormoon cortisol aangemaakt dit hormoon zorgt ervoor dat vetcellen gestimuleerd worden om uit te breiden. Sporten is een goede tegenwerking voor dit hormoon. Hierdoor verminder je dus je stress en word je buik slanker

 

Meer zelf vertrouwen

Als we sporten werken we aan ons lichaam. Alleen het feit dat je werkt aan je lichaam laat je al meer stralen. En zodra je resultaat zal gaan zien merk je vanzelf dat je steeds met meer zelfvertrouwen in de spiegel ziet.

 

Goede nachtrust

Van sporten krijgt je lichaam minder energie waardoor je gemakkelijker inslaap valt. Niet alleen slaap je sneller maar je zal ook dieper slapen omdat je sneller uitgerust bent.